Headerbild

Om klubben

Vi älskar idrott och hundar och har därför valt denna något annorlunda idrott. På vintern åker vi skidor eller släde efter hunden/hundarna och när det är barmark är det löpning, cykel, kickbike eller vagn som gäller. Klubben har närmare 100 medlemmar och hälften av dessa är aktiva tävlingsåkare på olika nivåer.
Klubbens verksamhet bygger på att alla kan vara med och att i det finns plats för dig oavsett ålder, hundras och ambitioner!

Södra Dalarnas Draghundsklubb är en av landets mest framgångsrika klubbar både i bredd och elitverksamhet, vi  har också aktiva i alla SDSF:S stilar, barmark, släde och nordisk stil. Det är stor geografisk spridning med medlemmar från Skåne till Vilhelmina.
När vi träffas för gemensamma aktiviteter är det oftast i Borlänge-Falun området. Vi har inte någon egen klubbstuga eller spår utan hyr in oss i bl.a. i Borlänge, Bergebo och Mellsta och på Lugnet i Falun.
Återkommande aktiviteter är träningar, läger, arrangera tävlingar, delta i olika tävlingar som Vindelälvsdraget, SM och andra evenemang.

SDDHK har genom åren utbildat ca 150 personer i grönt kort.